تشکيل ستاد عالي جشنوارههاي برفي در سازمان
دبير کميته ملي طبيعتگردي از تشکيل ستاد عالي جشنوارههاي برفي در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خبر داد.
کوشاافزود : در اين ستاد براي برگزاري اين جشنوارهها در استانهايي که شرايط مناسب برگزاري اين جشنوارهها را دارند، برنامهريزي شده است.
وي تصريح کرد: قصد داريم اين جشنوارهها را به صورت بين المللي برگزار کنيم.
راه اندازي شبکه بلدهاي محلي
کوشا با اشاره به نقش تاثيرگذار جوامع محلي در اکوتوريسم تصريح کرد: اين نقش آفريني هم اقتصاد و معيشت مناطق کمتر توسعه يافته را ارتقا ميدهد و هم به توسعه اکوتوريسم کمک ميکند.
کوشا با اشاره به اقدامات انجام شده براي افزايش نقش جوامع محلي در توسعه اکوتوريسم از پيگيري براي راهاندازي شبکه بلدهاي محلي خبر داد و گفت: اين طرح به صورت پايلوت ابتدا در دو استان کشور اجرا ميشود.
برنامه هاي نوروزي
دبير کميته ملي طبيعتگردي با تشريح اقدامات انجام شده براي نورزو سال 87 تصريح کرد: به کميتههاي طبيعتگردي استاني ابلاغ شده که بروشورها و بستههاي تبليغاتي جاذبههاي گردشگري طبيعي در مبادي ورودي شهرها و جاذبههاي گردشگري توزيع شود.
کوشا با بيان اينکه در نوروز امسال به دنبال سفرهاي مسئولانه و خردمندانه در حوزه طبيعتگردي هستيم افزود: در بسياري از استانها پکيجهاي زباله در ورودي شهرها و در جوار جاذبههاي گردشگري توزيع خواهد شد تا کمتر نگران تخريب جاذبهها باشيم.
وي تصريح کرد: ارزشهاي اکولوژيک و بيولوژيک جاذبههاي طبيعي نيز در نوروز امسال با زبان ساده براي بازديد کنندگان تشريح خواهد شد.
دبير کميته ملي طبيعت گردي با اشاره به ضرورت آموزش براي کاهش تخريب طبيعت در ايام نوروز تصريح کرد: با شبکههاي استاني هماهنگيهاي لازم براي توليد و پخش برنامههاي آموزشي و ترويجي انجام شده است.
19 اسفند روزاکوتوريسم
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به اقدامات انجام شده براي هماهنگي و همکاري بين دستگاههاي مسئول در حوزه طبيعتگردي تصريح کرد: براي نخستين بار در هفته منابع طبيعي روز 19 اسفند به عنوان روز آموزش، ترويج و اکوتوريسم نامگذاري شده است.
کوشا افزود: در اين روز مديران عضو کميته طبيعتگردي در استانهاي مختلف در مناطق نمونه گردشگري درختکاري خواهند کرد.
پارکبان طبيعت
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به اقدامات انجام شده براي حفاظت و پاکسازي عرصههاي طبيعي تصريح کرد: در برخي از استانهاي کشور پارکبان طبيعت تشکيل شده و در استانهاي ديگر نيز اقدامات ديگري در حال انجام است.
کوشا افزود: در اين راستا شعارهاي متناسب با طبيعت و طبيعتگردي در ورودي شهرها نصب خواهد شد.
شناسايي آژانسهاي طبيعتگردي
دبير کميته ملي طبيعتگردي از شناسايي آژانسهاي فعال در حوزه طبيعتگردي در استانهاي مختلف کشور خبر داد و گفت: اين آژانسها براي نخستين بار تورهاي تخصصي طبيعتگردي را برگزار ميکنند و سازمانهاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استانها نيز ضمن نظارت بر اين آژانسها شرايطي را فراهم خواهند کرد که گردشگران با همکاري راهنمايان مجرب و بلدهاي محلي از سايتهاي طبيعي بازديد کنند.
حضور تخصصي در نمايشگاههاي خارجي
دبير کميته ملي طبيعتگردي با بيان اينکه يکي از موضوعات جدي مورد پيگيري براي سال آينده تبليغات است گفت: ستاد تبليغات و نمايشگاههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اقلام تبليغاتي خاصي را براي معرفي جاذبههاي طبيعي ايران توليد خواهد کرد و در نمايشگاههاي خارجي نيز به صورت تخصصي وارد خواهيم شد.
کوشا با اشاره به تهيه CD طبيعتگردي ايران در سالهاي گذشته به سه زبان تصريح کرد: اين CD توسط افراد علاقمند و به صورت دواطلبانه در17 کشور دنيا از جمله در دانشگاه کلمبياي آمريکا پخش شده است.
صرف 5 هزارميليارد ريال براي توسعه طبيعت گردي در سال آينده
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به تعريف 45 عنوان پروژه در حوزه طبيعتگردي تصريح کرد: 57 منطقه وسيع مورد توجه ق
رار گرفته و 57 عنوان پروژه به عنوان پيشتاز تعريف شده است.
کوشا افزود: در توزيع اين پروژهها عدالت در نظر گرفته شده است تا استانهاي کمتر توسعه يافته که پر جاذبه هستند نيز مورد توجه قرار بگيرند.
وي با بيان اينکه 86 سايت در استانها داريم که از 10تا 90 درصد پيشرفت فيزيکي داشتهاند، گفت: براي 35 منطقه مطالعات تفضيلي انجام خواهد شد که با اين مطالعات طرح مديريت اين مناطق تهيه ميشود.
کوشا افزود: در اين مناطق بايد با انجام مطالعات لازم، سازههاي متناسب با محيط طراحي شود.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به آموزش منابع انساني در حوزه طبيعتگردي گفت: براي آموزش راهنمايان تور، رهبران محلي و ساکنان بومي، ذينفعان محلي و نهادها و سازمانهاي مسئول برنامهريزي شده است.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره پروژههاي در دست اجرا تصريح کرد: سال آينده 5 هزار ميليارد ريال براي توسعه طبيعتگردي در سايتهاي مختلف هزينه خواهد شد.
برگزاري جشنوارههاي موضوعي
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به جاذبههاي متنوع استانهاي مختلف کشور از برنامهريزي براي برگزاري جشنوارههاي موضوعي در استانهاي مختلف کشور خبر داد و گفت: هر کدام از استانهاي کشور جاذبههايي دارند که بايد به صورت اختصاصي به آنها توجه شود.
کوشا با اشاره به وجود 6 ميليون نخل در استان بوشهر و جاذبهاي به عنوان نخلستانهاي در تعدادي از استانهاي کشور افزود: جشنواره خرما يکي از جشنوارههاي موضوعي است که شهريور 87 برگزار خواهدشد.
ارائه خدمات سبز به مراکزاقامتي
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به ارائه نشان و خدمات سبز توسط سازمان حفاظت محيط زيست به کارخانهها و نهادهايي که در حفظ محيط زيست تلاش ميکنند، گفت: درصدديم که اين نشان به هتلها و مراکز اقامتي که در اين راستا تلاش ميکنند نيز تعلق بگيرد.
کوشا از بازسازي و بهسازي دهکدههاي ييلاقي به عنوان ديگر برنامه کميته ملي طبيعتگردي نام برد و افزود: معماري اين اقامتگاهها بايد با بومي باشد.
وي از ايجاد موزههاي تاريخ طبيعي و ايجاد اکوموزههاي روستايي و عشايري در کنار محورهاي طبيعتگردي به عنوان برنامه ديگر اين کميته نام برد.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به نهايي شدن نرم افزارطبيعتگردي کشور و اطلس ملي طبيعتگردي کشور گفت: اين اطلس در 12 جلد منتشر خواهد شد.
دبير کميته ملي طبيعتگردي همچنين از تدوين آئيننامه قرق اختصاصي و آئين نامه بهره برداري از مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان اقدامات انجام شده با همکاري ديگر دستگاههاي مسئول در حوزه طبيعت گردي نام برد./105
انتهای پیام/